Martinikerk Groningen

De Martinikerk vervult een brede publieke functie en is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een veelzijdig en uniek podium voor congressen, diners, jubilea, lezingen, concerten en tentoonstellingen. Het schip, het hoogkoor, de kapel, de librije en de Fredericikamer kunt u huren voor uw evenement. U kunt er ook trouwen: de Martinikerk is een officiële trouwlocatie van de Gemeente Groningen. Het schip leent zich perfect voor grote evenementen tot maar liefst 1200 gasten. Met een kleiner gezelschap (12 tot 100 personen) kunt u terecht in de Fredericikamer, de librije of de kapel. Elke zondag wordt de Martinikerk gebruikt voor het doel waarvoor ze is gebouwd: kerkdiensten.

Een unieke ambiance in het hart van de stad.
Martinikerk, ruimte voor inspiratie!

Zalen Martinikerk

Schip
Het imposante schip van de Martinikerk is een ruimte die qua uitstraling zijn gelijke niet kent in Groningen en is geschikt voor gezelschappen tot maar liefst 1.200 gasten. Een zeer sfeervolle dineropstelling voor 100 tot 500 gasten is hier mogelijk. Catering van ’t Hooge zorgt voor de juiste culinaire invulling en aankleding van deze uniek ruimte. Het schip beschikt over een zeer moderne geluidsinstallatie die uw spreker perfect versterkt met een minimum aan galm. In een theater opstelling met zicht is deze ruimte geschikt voor 670 personen en met video schermen tot 1150 personen.

Koor
Het koor is zeer geschikt voor exposities en tentoonstellingen. Ook huwelijken en diners voor c.a. 200 gasten kunt u onder de middeleeuwse wandschilderingen organiseren. Het koor kan in verband met de schilderingen niet verwarmd worden. In een theater opstelling is deze ruimte geschikt voor 150 personen.

Kapel
De kapel heeft prachtige middeleeuwse gewelven, heeft uitzicht op het Martinikerkhof, biedt ruimte aan 100 personen en in dineropstelling voor 60 á 70 gasten. Veel bruidsparen kiezen deze locatie voor hun huwelijksplechtigheid. In een theater opstelling is deze ruimte geschikt voor 80 personen.

Librije
De Librije is een mooie lichte ruimte op de eerste verdieping aan het Martinikerkhof en heeft schitterende zuilen, die in art nouveaustijl zijn beschilderd. U kunt hier terecht met groepen tot maximaal 40 personen.

Fredericikamer
De Fredericikamer is een rustige, sfeervolle ruimte geschikt voor maximaal 12 personen. Een plek om ongestoord te vergaderen of bijvoorbeeld voor een intieme huwelijksplechtigheid in besloten kring.

Een geheel verzorgd diner op deze unieke locatie? Wij gaan graag met u in gesprek!

Uw zakelijke event in de Martinikerk? Zo organiseren wij samen met u een succesvol zakelijk event!

 

Direct telefonisch contact: (0528) - 235 000