Recept! Aardbei – Limoen Cheesecake vegan

Door de vele leuke reacties en vragen via Facebook & Instagram naar het recept van de Vegan Aardbei-Limoen Cheesecake van Brasserie Fair, geven wij hierbij exclusief het recept! Brasserie Fair verkoopt haar zoete lekkernijen ook als (halve) taart! Zo ook de vegan Bounty en Twix of de smaakvolle bosvruchten plaatkoek.

Brasserie Fair Recept Aardbei - Limoen Cheesecake Vegan Catering van 't Hooge

BENODIGDHEDEN VEGAN CHEESECAKE

BODEM

  • 150 gram dadels
  • 125 gram amandelen
  • 30 gram geraspte kokos

VULLING

  • 175 gram cashews
  • 125 ml kokosmelk
  • 90 ml kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 4 limoentjes
  • Handje aardbeien
  • Handje kokosvlokken

Wist je dat Brasserie Fair deze (h)eerlijke vegan Cheesecake ook als taart of halve taart verkoopt?! Net als de Vegan Bounty en/of Vegan Twix.

BEREIDINGSWIJZE

BODEM
Beleg de bodem van een 20cm bakvorm met bakpapier.
Week 5 minuten de dadels in kokend heet water, daarna pers je het vocht er goed uit en giet je het water af.
Mal de amandelen en de dadels grof in de keukenmachine en meng dit met de geraspte kokos.
Verdeel dit gelijkmatig over de bakvorm bodem en zet deze in de koelkast.

Laat de cashews 8 uur weken in een bakje met koud water voordat je met de vulling aan de slag gaat!

VULLING
Giet het water af van de cashews.
Rasp de schil van de limoenen en pers het sap van de limoentjes uit.
Voeg de cashewnoten, de kokosmelk, gesmolten kokosolie, ahornsiroop, aardbeien, de rasp en het sap van de limoenen samen en maal dit fijn in de keukenmachine tot een zachte vulling. (5-10 minuten)
Giet de vulling op de bodem en laat dit een uur opstijven in de vriezer of een nacht in de koelkast.

Heel veel plezier en succes met het bereiden van deze smaakvolle cheesecake!

Direct telefonisch contact: (0528) - 235 000