Top 25 grootste cateraars van Nederland
Met trots staan wij in de top 25 grootste cateraars van Nederland! Elk jaar wordt de lijst gepubliceerd door Misset Horeca, dit op basis van de omzet in het segment bedrijfscatering.
Voor Catering van ’t Hooge is er een mooie omzet stijging van maar liefst 18% t.o.v. 2017. Dit komt door nieuwe opdrachtgevers en op 1 locatie na zijn alle opdrachtgevers behouden. Onze medewerkers beoordelen ons met gemiddelde score van 8.5 op het tevredenheidsonderzoek en onze opdrachtgevers geven ons een 8.2. De verwachte omzetgroei voor 2019 is 10%. Dit vanwege extra activiteiten in Thialf en 2 extra bedrijfsrestaurants, met daarbij het groeiende uitgave patroon van de consument.
Foto: Jan en Inge van ’t Hooge
Het doortrekken van gezonde voeding in het assortiment gaat veel richting vegan en vegetarisch. De vette hap verdwijnt van het toneel, zo komt er bij een nieuw bedrijfsrestaurant of na een verbouwing geen frituur meer in de keuken. Overal verminderen wij het plastic verpakkingsmateriaal, onder andere door zelf beleg/kaas te snijden en andere biologisch afbreekbare verpakkingen te kiezen. Foodwaste is not done, derving gaat naar kinderboerderijen of wordt meegenomen naar huis.
Gasten willen steeds gedetailleerder weten wat er in producten zit. Ze kiezen het liefste voor producten zonder enige toevoegingen. Dat betekend écht verse soepen, verse salades met huisgemaakte dressings. Tevens willen gasten weten wáár groenten/fruit vandaan komt, dus ook bij de verkoop van de verse producten wordt de herkomst vermeld. Daarnaast is ook in het Noorden Vegan in opmars, daarbij moet rekening worden gehouden dat er geen producten worden gebruikt die alsnog een negatieve stempel op een gezond milieu drukt (zoals palmolie). Onze Brasserie Fair is geheel gericht is op verkoop van Vegan producten. Vooral de Vegan High Tea is een hardloper daar.